Разгледайте класната ми стая!

Новата учебна година почука на вратата, а аз ѝ казах, че може да влезе, но само с маска! Елате и разгледайте класната ми стая за учебната 2020/2021 год.

Всеки ученик седи самостоятелно на чин, за да спазваме дистанция. Учителското бюро е сместено в страни, тъй като в часовете така или иначе се движа непрестанно в класната стая и всъщност никога не сядам.

Това е нашият Кът на читателя. Тук учениците ще носят своите любими книжки и така библиотеката ще се изпълни с техните книжки. Правилник на читателя съдържа основни насоки за това как да се държим с книжките.
Подложките пък са за чеклистовете за междучасията, в които следим как се чувстваме, дали сме готови за час, дали напредваме по целите, които си поставяме.

Това е нашият Кът за отдих. Тук децата след дезинфекциране на масичките могат да се хранят на тях (като на мини кафене), както и могат да извадят от шкафа настолни игри и да си отпочинат.

На стените имаме мотивиращи истории за хора, които са се провалили, но не са се отказали и са успели! Имаме плакати за това как да се опазим при ситуацията с COVID-19. Вдясно имаме кръг на решенията на проблемите, а термометърът за четене е, за да следим като клас колко страници сме изчели. Разбира се, колкото по-„горещо“ става на термометъра, толкова повече ще празнуваме и ще се награждаваме за успехите ни!

Това са баджовете с отговорници, както и какво прави всеки отговорник (на цветята, на чистотата, на правилата, на материалите и т.н.) В Кът на предизвикателствата учениците намират допълнителни ресурси по темата (задачки, текстчета), а в Къта на знанието предават контролни и домашни. Долу се намират нашите пликърс табла, с които гласуваме, правим интерактивни викторини и т.н.

Оставих празно пространство, на което да закачаме нашите рисунки и успехи през годината. На връвчиците също ще закачаме с щипчици, за да намалим лепенето по стените и разрушаването на боята.

А ето ги и нашите основни правила!

Всяко детенце го очаква картон с неговите успехи и преживявания от миналата учебна година, за да си припомнят колко страхотно е в училище и колко много са пораснали и научили за една година.

Това е класната ни стая преди учебната година, но съм сигурна, че тепърва ще става все по-вълнуваща!

Scroll to Top